Finansų ministerijos skaičiavimai neįtikina

Valstybės duomenų agentūra skelbė, kad vasarą maitinimo ir gėrimų teikimo įmonių apyvarta Lietuvoje mažėjo. Štai 2023 m. liepą apyvarta (be PVM) sudarė 153 mln. ir per mėnesį buvo sumažėjusi 1,3 proc., o palyginti su 2022 metų liepa – sumažėjo net 3,6 proc. Rugpjūtį apyvarta mažėjo dar labiau: sudarė 151,5 mln. per mėnesį sumažėjo 0,1 proc., per metus – 4,6 proc.

Tiesa, rugsėjį situacija jau pasitaisė. Naujausiais duomenimis, maitinimo ir gėrimų teikimo įmonių apyvarta (be PVM) rugsėjį sudarė 136,5 mln. Eur ir per mėnesį padidėjo 1,3 proc., o lyginant su 2022 m. rugsėju, padidėjo 3,8 proc.

Sostinės „Būsi trečias“ vadovas ir bendraturtis Martynas Dacius Delfi laidoje „Piniginiai reikalai“ atkreipia dėmesį, kad reali situacija gali skirtis nuo statistikos, nes sritis – labai plati. Į ją patenka ir maitinimo įstaigos Palangoje, mažesniuose miesteliuose, ir Vilniuje, kuris išsiskiria didele konkurencija ir dideliu žmonių srautu.

„Asmeniškai nepatyrėme to, ką statistika rodė kaip sumažėjimą. Mes labai stipriai to nepajutome, o atvirkščiai, po kovido pagaliau vasarą įkvėpėme oro, nes iki tol, iki pavasario, buvo tikrai sudėtinga sugrąžinti visus piniginius srautus. Taigi, vasarą pagaliau normaliai įkvėpėme ir supratome, kas yra tas 9 procentų PVM“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)