Remiantis kompanijos „Deloitte” atlikto tyrimo rezultatais, 36 proc. ne britų kilmės darbuotojų planuoja iki 2022 m. palikti JK. Tuo tarpu 26 proc. išvykti planuoja dar greičiau – iki 2020-ųjų.

Pasak tyrėjų, šie duomenis reprezentuoja 1,2 milijono darbuotojų. Iš viso Britanijoje dirba 3,4 imigrantai darbuotojai.

Pasirodo, dažniau apie išvykimą iš JK svarsto aukštos kvalifikacijos darbuotojai. Net 47 proc. teigia planuojantys šalį palikti per artimiausius penkerius metus.

32 proc. teigė, kad jų nuomonę galėtų pakeisti JK Vyriausybė, tačiau norima išgirsti daugiau detalių dėl darbuotojų socialinių ir finansinių garantijų užtikrinimo.

„Nors Theresa May paskelbė, kad ES piliečiai galės pasilikti po „Brexit”, tačiau pasiūlymas priklauso nuo to, kokiomis sąlygomis britai galės pasilikti ES.

Taip pat kol kas trūksta detalesnės informacijos apie imigrantų pasilikimo sąlygas, o tai reiškia, kad ES piliečiai JK ir toliau gyvena neapibrėžtumo debesyje”, - teigiama tyrimo išvadose.

„Esant neapibrėžtai situacijai, kvalifikuoti darbuotojai yra pirmieji, kurie „susirenka” savo CV ir išvyksta”, - sakė Angusas Knowles-Cutler.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.