„Mes esame įsitikinę tuo, kad tai, ką daro Kinija, neatitinka PPO taisyklių. Tačiau žvelgiant toliau negu šis ginčas, mes taip pat siekiame įsteigti ir solidarumo priemonę įmonėms, kurios praranda tam tikrą savo verslo dalį, nes, žinoma, mes esame didelė vieninga rinka ir mes inicijuosime tokios priemonės kūrimą, kad padėtume įmonėms ir šiuo laikotarpiu“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė Th. Bretonas.

„Jeigu mes veiksime vieningai, visos dvidešimt septynios Europos Sąjungos narės, mes užtikrinsime, kad tokie veiksmai prieš vieną Europos Sąjungos valstybę narę reikš veiksmus prieš visą vieningą rinką“, – pridūrė jis.

Premjerė Ingrida Šimonytė Europos Sąjungos galimybes ginče su Kinija vertina teigiamai.

„Ginče galimybes vertiname gerai, laikome save teisiąja puse, antraip to ginčo turbūt Europos Komisija nebūtų net pradėjusi“, – spaudos konferencijoje teigė I. Šimonytė.

ES sausio pabaigoje kreipėsi į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) dėl Kinijos prekybos praktikos, kurią Bendrija laiko diskriminuojančia Lietuvą dėl Vilniaus pozicijos Taivano atžvilgiu.

Lietuvos ir Kinijos santykiai pašlijo Vilniui leidus šalyje veikti Taivaniečių atstovybei. Ekspertai sako, kad kinų kalba šios atstovybės pavadinimas skamba kaip Taivano atstovybė. Pekinas tame įžvelgia Taivano mėginimus veikti kaip nepriklausomai valstybei.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją