„Visada turime pasiūlymų, bet labai gaila, kad valdantieji ne visada į tai atsižvelgia. Mūsų siūlymai niekur nedingo, jie ir toliau galioja. Įvertinkime, kad santykinis skurdas, atskirtis Lietuvoje yra vieni didžiausių tarp Europos Sąjungos valstybių, o tai reiškia, jog atėjo laikas priimti sprendimą dėl pagrindinių maisto produktų PVM tarifo sumažinimo, ką ne viena Europos Sąjungos valstybė yra padariusi, Lietuva tai kažkaip ignoruoja ir sako, kad to nėra“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė V. Blinkevičiūtė.

„Ir daugiau sprendimų, kurie gali būti, pvz. mūsų siūlymas neapmokestinamą pajamų dydį sulyginti su minimalia mėnesio alga, kur irgi paliestų dirbančius žmones ir tuos, kurių uždarbis nėra toks, kad jie galėtų pragyventi. Daugelis kitų sričių, ar tai būtų švietimas, ar sveikata, ir ten yra pakankamai problemų. Ir manau, kad tos lėšos ten galėtų būti ir panaudojamos“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad Finansų ministerijos duomenimis, pirmojo ketvirčio valstybės biudžeto planas įvykdytas 129,5 proc. ir į biudžetą gauta 698,1 mln. eurų daugiau nei planuota.

Ministerijos pranešime nurodoma, kad viršyti visų pagrindinių mokesčių pirmojo ketvirčio planai: pridėtinės vertės mokesčio (PVM) į biudžetą gauta 425,6 mln. eurų (36,1 proc.), akcizų – 8,3 mln. eurų (2,2 proc.), GPM – 104,6 mln. eurų (23,8 proc.), pajamų iš pelno mokesčio – 143,1 mln. eurų (94,9 proc.) daugiau nei planuota.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją