Rinkai taip pat pasiūlyta naujų produktų, o bankininkystės milžino analitikas pripažino, kad populiariausia kriptovaliuta bitkoinas (BTC) gali vis labiau konkuruoti su JAV doleriu.

Kas vyksta rinkoje? Antradienio rytą BTC kaina per savaitę buvo nukritusi apie 7 proc. ir svyravo ties 40 tūkst. JAV dolerių. Kaina vakar buvo pirmą kartą nuo pernai gruodžio nusileidusi ir žemiau šios ribos.

Analitikai komentuoja, kad dabar kainas smukdo investuotojai, po gerų metų vis dar pasiiminėjantys pelnus. Pernai BTC kaina pašoko apie 160 proc. Rinką dabar stipriai veikia ir JAV sausį startavę vadinamieji biržoje prekiaujami fondai (angl., exchange-traded fund, ETF), pradėję smarkų investicijų persiskirstymą. ETF yra tarp eilinių amerikiečių ir institucinių investuotojų itin populiarus būdas investuoti. Yra daugybė skirtingų tokių fondų, pvz., aukso ETF.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją