Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Skuode veikiančios uždarosios akcinės bendrovės direktorė 2007 m. su Skuodo darbo birža pasirašė sutartį, pagal kurią Darbo birža įsipareigojo bendrovei suteikti 324 tūkst. litų paramą vietinių užimtumo iniciatyvų projekto įgyvendinimui. Už šiuos pinigus direktorė, be kitų įsipareigojimų, savo bendrovėje privalėjo įdarbinti 9 žmones ir šias darbo vietas išlaikyti trejus metus.

„Iš tikrųjų žmonės įmonėje buvo įdarbinti fiktyviai, jie į darbą nėjo ir atlyginimo negavo, nors buvo mokami privalomi mokesčiai valstybei, o įmonė už gautą finansavimą pasigerino savo sąlygas – įsirengė malūną su viešbučiu, kavine, konferencijų sale“, – prokuratūros pranešime cituojama ikiteisminiam tyrimui vadovavusi bei valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Vaida Pužauskienė.

69 m. bendrovės direktorei pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimo, didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo bei netikro dokumento pagaminimo.

62 m. Darbo biržos direktorė turės atsakyti už padėjimą sukčiauti, piktnaudžiavimą tarnyba ir dokumentų klastojimą, o 48 m. vyriausioji specialistė – už netinkamą pareigų atlikimą.

Klaipėdos teritorinė darbo birža byloje pripažinta civiline ieškove, ji pareiškė 324 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Tyrimą atliko Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos valdybos pareigūnais. Byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)