Vis dėlto direktorių taryba ketina remti Dž. Steilio paskyrimą į „Barclays“ vyriausiojo vykdomojo direktoriaus postą per akcininkų susirinkimą, vyksiantį gegužę, pareiškė direktorių tarybos vadovas Johnas McFarlane'as. „Barclays“ akcijų vertė Londono prekyboje pirmadienį šoktelėjo 0,3 proc.

Nepriklausomų teisės konsultantų atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad 2016 m. birželį Jesas Staley'is mėgino identifikuoti vidinio informatoriaus tapatybę, taip pažeisdamas įstatymus. J. Staley'is bandė nustatyti anoniminių laiškų, atsiųstų banko vadovybės adresu, autorius, laiškuose buvo iškeltas asmeninio pobūdžio klausimas dėl vieno aukšto rango vadovo, neseniai priimto į darbą.

J. Staley'is gautus laiškus vadino neteisingu asmeniniu išpuoliu prieš minėtą vadovą ir nurodė vidaus tyrimo grupei nustatyti laiškų autorius.

Pagal Jungtinėje Karalystėje veikiančius įstatymus, mėginimai identifikuoti šaltinius yra neleistini.

Finansinės elgesio kontrolės tarnybos (FCA) bei Anglijos centrinio banko Riziką ribojančio reguliavimo institucija (PRA ) pradėjo savo tyrimus, susijusius su J. Staley'io veiksmais.

Nepriklausoma teisės bendrovė „Simmons & Simmons LLP“, atlikusi tyrimą, priėjo prie išvados, kad J. Staley'is „sąžiningai, bet klaidingai“ manė, esą informatorių identifikavimas yra leistinas, rašo laikraštis.

J. Staley'is atsiprašė „Barclays“ direktorių valdybos ir pažadėjo sutikti su bet kokiomis sankcijomis, kurias skirs direktorių taryba, ir patikino esantis pasirengęs bendradarbiauti su FCA ir RPA.

J. Staley'is pradėjo eiti „Barclays“ vykdomojo direktoriaus pareigas 2015 m. pabaigoje. Prieš tai daugiau nei tris dešimtmečius jis dirbo „JP Morgan“ banke.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją