„Detexos“ vadovė Danutė Valeišienė Eltai aiškino, kad bankrotas paskelbtas dėl mažo užsakymų skaičiaus, blogų rinkos sąlygų ir pritrūkus apyvartinių lėšų.

„Taip, žmonės atleidžiame dėl bankroto. (...) Rinkos sąlygos nuo sausio buvo blogos, sumažėjo užsakymų, pritrūko lėšų“, – teigė D. Valeišienė.

Anot „Sodros“, šių metų pradžioje įmonėje dirbo 63 darbuotojai, 2023 metų pradžioje – 68 asmenys, tuo metu 2022 m. sausį – 78.

Registrų centro duomenimis, „Detexa“ 2022 m. dirbo nuostolingai – patyrė 33,4 tūkst. eurų grynųjų nuostolių, jos pajamos siekė 895,1 tūkst. eurų. Įmonė dirbo nuostolingai ir 2021 m., kai jos pajamos siekė 667 tūkst. eurų, o nuostoliai – 233,7 tūkst. eurų.

„Sodros“ duomenimis, įmonės skola kovo mėn. pabaigoje siekė 66,3 tūkst. eurų.

Visos „Detexa“ akcijos priklauso bendrovei „Baltų tekstilė“. Šios įmonės akcininkas Vytas Damalakas dar sausio mėn. „Verslo žinioms“ teigė, kad užsakymų mažėja, sunku konkuruoti su stambiaisiais žaidėjais kaip „Adidas“ ar „Nike“.

„Detexa“, anksčiau „Textilite“, veikė nuo 1998 m.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją