Pranešimas apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą Užimtumo tarnyboje gautas rugpjūčio 1 d.

Juridinių asmenų registro duomenimis, „S-Form“ bankrotas paskelbtas liepos 1 d., o nuo rugpjūčio 1 d. bendrovei vadovauja nemokumo administratorius Arūnas Gedeikis.

Vienintelis 2004 m. įsteigtos įmonės akcininkas – „MA Holding“, kurią perpus valdo Algimantas Satkūnas ir Marius Vaišnys.

Jis Eltai paaiškino, kad įmonei neteismine tvarka yra pradėta bankroto procedūra.

„Viena iš pagrindinių priežasčių, tai drastiškas prekybos rinkos nuosmukis Vokietijos Federacijoje. Mūsų pagrindinis klientas buvo Vokietijos prekybos ir gamybos tinklas, kuriam Vokietijoje pradėta bankroto procedūra. (…) Procesas buvo pradėtas gegužės 15 d. ir dėl šios priežasties mūsų pardavimai tam klientui sumažėjo daugiau nei šešis kartus. Įmonė buvo priversta išeiti priverstinių prastovų, patyrė nuostolius ir tapo nebeaišku dėl užsakymų.

Rugpjūčio 1 d. prasidėjo jau bankroto procedūra. Teismo paskirti administratoriai atliko analizę ir priėjo išvados, kad įmonė turi bankrutuoti, bet nebūtinai būti likviduota. Kadangi mes prarandame pardavimo rinka, o mūsų gamyba orientuota į šį aukštesnes pajamas turintį klientą Vakarų Europoje, mes Lietuvoje neturime gaminių rinkos realizacijos, tai nusprendėme pasirinkti bankrotą. Iš jo galima vėliau pereiti į restruktūrizavimą ir nutraukti apskritai procesą, jeigu situacija pasikeistu į gerąją pusę“, – komentavo A. Gedeikis.

2022 m. „S-Form“ gavo 9,6 mln. eurų pajamų, uždirbo 187 tūkst. eurų grynojo pelno.

„Sodros“ duomenimis, rugpjūčio 10 d. įmonė turėjo 159 darbuotojus, kuriems birželį mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 1080,50 euro (apie 759 eurai „į rankas“).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją