Daugiau uždirbti bankininkai tikisi imdami iš klientų komisinius mokesčius už kitas paslaugas. Lietuvoje veikiančių komercinių bankų paskolų portfelis praėjusiais metais padidėjo vos daugiau kaip 1 proc., arba beveik 170 mln. litų, o šalies namų ūkiai net mažiau skolinosi, negu grąžino paskolų.

Tuo metu indėlių lėšos per metus bankuose padidėjo 10 proc., ir jie pasiekė visų laikų aukštumas - daugiau kaip 43,5 mlrd. litų. Tokie duomenys pateikiami naujausioje Lietuvos banko (LB) parengtoje Finansų stabilumo apžvalgoje.

LB balandžio mėnesio bankų apklausa parodė, kad bankų paskolų portfelis šiemet galėtų augti 1-5 proc., kitąmet - 3-8 proc., o indėlių bankuose 2013 ir 2014 metais padaugės maždaug 6 procentais. Lietuvos bankų asociacijos prezidento Stasio Kropo teigimu, mažai tikėtina, kad bankų skolinimo apimtis galėtų smarkiai padidėti.

„Tikrai nematyti galimybių , kad skolinimas galėtų grįžti į ikikrizinį lygį. To neleidžia prognozuoti krizės pamokos ir nauja reguliavimo aplinka, o skolinimosi paklausa turbūt irgi dar ilgai nebus tokia, kokia buvo. Tiek namų ūkiai, tiek įmonės yra gerokai atsargesnės“, - sakė S. Kropas. - Bankai nė neketina pradėti skolinti“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)