Spalio 6 dieną Š. Stepukonis pasirašė Vilniaus miesto savivaldybei bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai adresuotą raštą, kuriame išvardijo aplinkybes, dėl kurių stadiono statybų kaina turėtų būti padidinta.

A. Nemunaitis teigė, kad ši dieną esą sutampa su Š. Stepukonio atleidimo data iš vienos iš įmonių „Nullus“, kuri yra tarp tų, iš kurių buvęs vadovas galimai savinosi pinigus. Visgi „BaltCap“ tai neigia.

„Užbaigus pagrindinius „Nullus“ vykdyto Kauno rajono mokyklų viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės projekto plėtojimo darbus, Š. Stepukonis 2023 metų rugsėjo 20 dieną vietoje savęs įmonės vadovu paskyrė Audrių Zuką, pastatų ūkio valdymo specialistą. Spalio 6 diena, kurią minite, yra diena, kuomet įrašas apie naują „Nullus“ vadovą atsirado Juridinių asmenų registre“, – teigiama „BaltCap“ komentare Delfi.

Prašymą Š. Stepukonis, kaip nurodoma komentare, pasirašė būdamas nacionalinio stadiono koncecijos įmonės „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ vadovu.

„Dokumentus tuo metu jis pasirašė būdamas teisėtas šios įmonės vadovas. Kad būtų galima aiškiau sudėlioti įvykių chronologiją, priminsime, kad informacija apie įtartinus Š. Stepukonio sandorius buvo pradėta tikrinti 2023 metų spalį, jis iš fondo įmonių atleistas lapkričio viduryje, informacija apie įtarimus paskelbta viešai ir į teisėsaugą kreiptasi lapkričio 23 dieną“, – dėstė „BaltCap“.

Š. Stepukoniui pareikšti įtarimai pasisavinus ne mažiau kaip 27 mln. eurų vertės investicinei bendrovei ir jai priklausiusių įmonių turto, iš kurių daugiau nei 20 mln. eurų galimai yra pralošta. Neatmetama, kad pasisavintų lėšų suma gali būti didesnė.

Vasario 2 dieną buvo paskelbta tarptautinė Š. Stepukonio paieška, o vasario 10 dieną jis buvo sulaikytas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos patalpose. Suėmimo terminas yra 14 dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją