„Kol kas (pozicija-red,) nesikeičia. Mes esame sutarę principinius sprendimus. Viena iš sąlygų buvo, kad Vilniaus miesto taryba patvirtintų indeksaciją. Ji patvirtinta, bet mūsų dabar laukia dar ne vienas išbandymas.

Mes daugiau nei mėnesį laiko buvome pakabinti ore ir buvo keista būsena, nes lyg ir kasdien kalbame, deramės, bet nebuvo patvirtinimo, ar tikrai galim kalbėtis“, – po savivaldybės tarybos priimto sprendimo laidoje „Verslo tema“ sakė A. Avulis.

Šiandien dienai, pasak jo, aiškumo jau daugiau, tačiau, kad projektas išvystų dienos šviesą, dar reikia tiek Europos Komisijos, tiek Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) sprendimų. Visgi dėl jų verslininkas teigė esantis ramus.

„Aš neturiu nei ko išlošti, nei ko pralošti. Manęs paprašė – aš atėjau padėti išspręsti klausimą“, – teigė jis.

Visgi, pasak verslininko, jei VPT užvėlintų projektą arba vėl prasidėtų teismai, A. Avulis teigė, kad tokiu atveju jis jų baigties nelauktų.

„Nelaukčiau. Jeigu daryti ką nors, tai greitai, o jei neišeina, tada nereikia daryti. Tada visi skirstomės“, – sakė jis.

A. Avulis svarstė, kad uždarbis iš šio projekto nebus didelis.

„Yra labai labai nedaug. Yra viltis, kad kadangi statyboje turiu daug patirties, žinau, kaip statyti efektyviai, tai yra viltis, kad mums kai ką pavyks padaryti efektyviau, racionaliau. Aš jau matau, kur pinigų buvo galima neišleisti“, – sakė jis, tačiau tikino, kad aplinkiniai dažnai jam sakantys, kad jis su šiuo projektu „eina į beprotnamį.“

„Visi kiti projektai, kuriuos darau, yra ženkliai pelningesni ir ne procentais, o kartais“, – teigė verslininkas.

Kaip prasitarė, jis, perėmęs koncesijos akcijas, jei susidarytų tokios aplinkybės, ateityje dar kartą galėtų prašyti stadiono kainos indeksavimo. Tai numatyta sutartyje.

„Teoriškai – taip, praktiškai – ne. Infliacija, kuri siekia iki 5 proc., mes turėsime prisiimti kaštus, o jei ji pasidarytų 10 proc., mes turime teisę ir galimybę vėl kreiptis“, – patvirtino jis.

Visgi, kaip sakė, kalbėti apie ateitį dar anksti, tačiau atsargą reikia turėti.

Verslininkas patvirtino, kad komplekso statybas „Hanner“ planuoja vykdyti drauge su dabartine rangove „Naresta“.

„Mūsų pirminis variantas buvo, kad norėjome statyti patys, bet kai pasigilinome, supratome, kad geriau bendradarbiauti. Projektas yra didelės apimties, o vien statybos paruošimui reikia didelių žmogiškųjų resursų. Šioje vietoje mes matome bendradarbiavimą, tačiau dar nesutarta“, – sakė jis.

A. Avulis prasitarė, kad pats „Hanner“, komplekso statyboms pasibaigus, užsiimti jo operavimu nežada. Jo teigimu, akcijos būtų parduotos.

„Tai visiškai atskiras verslas. Mes ten nieko nesuprantame. Būtų logiškiausia vėliau operavimą atiduoti tiems, kas moka organizuoti koncertus ir varžybas.

Mes akcijas norėtume parduoti“, – sakė jis.

Benkunskas: indeksacija numatoma vieną kartą

Po Vilniaus savivaldybės tarybos pritarimo, sostinės meras Valdas Benkunskas žiniasklaidai komentavo, kad pilnas sutarties pakeitimo įsigaliojimas turėtų užtrukti kelius mėnesius, o stadionas turėtų pradėti funkcionuoti 2026 m. pabaigoje.

„Visas grafikas labai aiškus, mes turime sulaukti pirmiausia pilno sutarties pakeitimo įsigaliojimo, čia gali trukti kelius mėnesius, o tada statybos darbai ir papildomas 18 mėnesių terminas. Prognozė, jeigu viskas tvarkoje, 2026 m. pabaiga. Kokia konkreti data, labai sunku pasakyti, žiūrėsime kaip seksis statybos, nusiteikimas iš būsimo koncesininko tvirtas ir bus daroma viskas, kad ne tik tilptų į terminus, bet pastatytų ir šiek tiek greičiau“, – V. Benkunską cituoja Elta.

V. Benkunskas tikino, kad savivaldybės sprendimas leidžia judėti pirmyn, o darbai statant kompleksą turėtų atsinaujinti greitai, kai įsigalios atnaujinta sutartis.

Valdas Benkunskas

„Dabar turime sulaukti įsigaliojimų, susiderinti visas sąlygas, turime Viešųjų pirkimų tarnybos klausimą, su jais konsultacijos jau vyksta. (...) Iš pono Arvydo Avulio suprantu, kad po sutarties įsigaliojimo dienų ir savaičių klausimas, kada statybos galėtų atsinaujinti. Pasirengimo faktinio dabar nėra įvykę, bet planas visas sudėliotas“, – sakė Vilniaus meras.

Kaip rašo Elta, V. Benkunskas taip pat patvirtino, kad indeksacija numatoma vieną kartą pagal sutarties sąlygas, t. y. rizikos matricų ir nenumatytų aplinkybių punktus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)