„Elinta Charge“ kuria ir gamina komercinės paskirties ir namų ūkiams skirtas EV stoteles, taip pat siūlo debesijos pagrindu veikiančią programinę įrangą kaip sudėtinę savo produktų dalį elektromobilių parkų valdytojams, taip pat viešųjų erdvių bei biurų administratoriams, viešbučiams, savivaldybėms ir kitiems.

Bendrovės technologiniai sprendimai jau įdiegti daugiau nei 30 šalių 4 žemynuose visame pasaulyje.

„Atsižvelgdami į solidų rinkos potencialą ir savo tikėjimą „Elinta Charge“ inžineriniu talentu bei jų sukurtu išskirtiniu produktu, labai džiaugiamės galėdami prisijungti kaip investuotojai“, – komentuoja Šarūnas Šiugžda, „LitCapital“ įkūrėjas ir vadovaujantis partneris.

Europos Sąjunga užsibrėžė tikslą iki 2025 m. trigubai, t.y. iki 1 mln. padidinti viešai prieinamų įkrovimo stotelių skaičių ir nuo 2035 m. uždraudė prekiauti naujais automobiliais su vidaus degimo varikliais. Remiantis Energetikos Agentūros skaičiavimais, viešųjų įkrovimo punktų skaičius iki 2030 m. išaugs 12-18 kartų.

„Augant vartotojų, įmonių ir reguliavimo institucijų paramai, elektrinės transporto priemonės tampa vis svarbesne mūsų kasdienio gyvenimo dalimi“, – sako Ignas Mikutis, „Elinta Charge“ vadovas.

Investicijos bus skirtos įmonės augimui, produktų ir paslaugų plėtrai, naujos kartos programinės įrangos tolesniam vystymui ir inžinierių bei programuotojų samdai.

Pasak bendrovės vadovo, tai padės išlaikyti tą patį augimo tempą šiais ir ateinančiais metais.

„Elinta Charge“ kilo iš „Elinta“ grupės, kuriančios pramonės automatizavimo, robotikos, kompiuterinio matymo ir elektrinio mobilumo sprendimus, atskiro veiklos padalinio. Pagrindiniai grupės akcininkai yra Vytautas Jokužis ir Vladas Lašas.

Tai jau antroji „Elinta Charge“ pritraukta investicija – 2018 m. į bendrovę 1,5 mln. EUR investavo „LVV grupė“ ir keli smulkieji investuotojai.

„Elinta Charge“ šiame investiciniame sandoryje konsultavo „Deloitte Lietuva“ ir advokatų kontora „Glimstedt“. Investuotojus atstovavo „Walless“ ir „Persense“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją