Per biržą pranešta, kad buvo pasiūlyta sušaukti neeilinį visuotinį akcininkų susirinkimą lapkričio 7 d., kuriame būtų atšaukta esama valdyba ir būtų išrinkti nauji valdybos nariai, į kuriuos valdyba siūlo du kandidatus – dabartinį generalinį direktorių Kęstutį Juščių ir nepriklausomą dabartinės valdybos narį Andrejų Cybą.

Teisės aktai nenumato galimybės bendrovės generaliniam direktoriui tuo pačiu užimti ir valdybos nario pareigas, todėl norėdamas kandidatuoti į valdybą K. Juščius priėmė sprendimą pasitraukti iš dabartinių pareigų nuo lapkričio 6 d.

„Technologijų sklaidai palankaus verslo modelio įgyvendinimas yra naujas įmonės veiklos etapas, pareikalausiantis dar daugiau žinių ir įsitraukimo, todėl turiu koncentruotis į tvariųjų ūkininkavimo technologijų vystymo ir plėtros klausimus. Išlaikant aukščiausius valdysenos standartus grupės verslo šakose, ieškosime labiausiai tinkamų kandidatų į „Auga group“ generalinio direktoriaus pareigas“, – situaciją komentuoja K. Juščius.

Siekiant užtikrinti sklandų perėjimą, K. Juščius ir toliau liks įsitraukęs į visas bendrovės veiklas. Nauja valdyba bus atsakinga už naujo bendrovės generalinio direktoriaus paskyrimą.

„Nuo 2019 m. veikianti nepriklausoma valdyba kartu su bendrove nukeliavo ypatingą kelią. 2020 m. valdyba patvirtino strategiją, kurios pagrindinis tikslas yra daryti teigiamą poveikį maisto gamybos grandinei ir dalintis tvariosiomis technologijomis su ūkininkais.

Per šį sudėtingą ir intensyvų laikotarpį buvo įgyvendinti pamatiniai projektai, gyvybiškai reikalingi sėkmingam strategijos įgyvendinimui: sukurta nauja organizacinė struktūra, išgrynintas žaliojo ūkininkavimo technologijų portfelis, pristatyti hibridinis „Auga M1“ elektra ir biometanu varomas traktorius bei tvaresnių ekologiškų produktų linija vartotojams. Pastebėjome, kad dabar tinkamiausias laikas peržiūrėti bendrovės valdymo modelį“, – sakė valdybos pirmininkas Dalius Misiūnas.

„Baigiant įgyvendinti esminį paruošiamųjų darbų etapą, skirtą tolimesniam technologijų verslo plėtojimui, esu dėkingas bendrovės valdybai, sukūrusiai reikšmingą indėlį į minėtus strategijos projektus bei puoselėjusiai gerosios valdysenos praktikas bendrovėje“, – teigė K. Juščius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją