Prie Obels žiedo skulptūros jau galima įsigyti kavos, arbatos ir karšto šokolado, o vasarą alytiškiams ir miesto svečiams bus siūloma atsigaivinti ledais iš aparato.

„Idėjos gimsta atsiradus poreikiui dirbti. Pati vis važinėdavai dviračių takais ir pagalvodavau, kad toks dalykas prie Baltosios rožės tilto būtų reikalingas. Šiuo metu dirbame tik savaitgaliais, o kaip bus toliau – matysime. Judėjimas vyksta, tačiau viskas priklauso nuo orų“, - sakė kavą ir arbatą ant tilto sumaniusi pardavinėti Jolanta Variakojienė, teigusi, kad prekyba sekasi gerai.

Gėrimai ant tilto atvežami specializuotu automobiliu. Juo vasarą alytiškiams bus pristatomi ir ledai, kurie į vafliukus bus leidžiami iš specialaus aparato.

Sumanymas prekiauti kava ant tilto verslininkams pavyko ne iš pirmo karto. Iš pradžių savivaldybė tam nedavė leidimo, nes automobilių eismas ant tilto draudžiamas.

Vėliau leidimą visgi gauti pavyko: savivaldybė nutarė, kad privažiuoti ant tilto specialiu, kompaktišku automobiliu galima.

„Verslininkai galimybėmis teikti paslaugas prie Baltosios rožės tilto, prie Mažosios Dailidės domisi. Gali būti, kad vasarą paslaugų dar padaugės“, - sakė Alytaus miesto savivaldybės Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja Auksė Juonienė.