"Mūsų globalūs partneriai yra pasirengę jomis sekti. Priemonių įgyvendinimas yra kitas žingsnis. Turėtume pasistengti stumtis į priekį", - po šeštadienį Vilniuje vykusio neformalaus ES Ekonomikos ir finansų reikalų ("Ecofin") tarybos posėdžio spaudos konferencijoje sakė A.Šemeta.

Jis tvirtino esantis tikrais, kad priemonės bus įgyvendintos.

"Turėtumėme tikėtis svarbių postūmių šia kryptimi. Šios priemonės buvo beveik neįsivaizduojamos prieš kelerius metus", - kalbėjo komisaras.

A.Šemeta spaudos konferencijoje pastebėjo, kad pastarosiomis dienomis Europoje kilo nemažai diskusijų ir dėl Europos Komisijos siūlomo finansinių sandorių mokesčio ir galimo jo prieštaravimo teisės aktams. Anot A.Šemetos, nors Vilniuje apie tai nediskutuota, Komisijos teisininkai yra tikri dėl tokio mokesčio teisėtumo.

"Tai buvo didelių diskusijų objektas. Komisija yra absoliučiai tikra dėl šio mokesčio teisinio pagrįstumo. Esame pasiruošę atsakyti į bet kokius klausimus", - sakė komisaras.

Europos Komisijos siūlymą pateikęs A.Šemeta siekia, kad automatinis apsikeitimas su mokesčiais susijusia informacija taptų tarptautiniu standartu.

Vilniuje ES finansų ministrai šeštadienį vykusioje diskusijoje aptarė Europos ir pasaulinius siūlymus dėl vieningo automatinio apsikeitimo informacija mokesčių srityje standarto. Komisija ne kartą ragino valstybių lyderius įsivesti automatinio apsikeitimo bankinę informacijos sistemą, kuri neleistų slėpti mokesčių už Europos Sąjungoje laikomus indėlius.

Diskusijoje dalyvavo ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generalinis sekretorius Angelis Gurria.

Banko paslapties taisyklę ilgus metus saugojusios Austrija ir Liuksemburgas, reikalaudamos susitarimo tarptautiniu mastu, šiemet gegužę galiausiai sutiko, kad Europos Komisija pradėtų derybas dėl keitimosi informacija su ES nepriklausančiomis - Šveicarija , Andora, San Marinu, Monaku ir Lichtenšteinu. Šveicarija tuomet skelbė toliau nepalaikanti siūlymo automatiškai keistis tokia informacija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)