„Kinijos globaliame pasaulyje, kai visos mūsų vertės grandinės persipynusios, visiškai eliminuoti neįmanoma. Nepaisant to, kad tai – komunistinė šalis, ji yra gerokai suinvestavusi į aukštąsias technologijas. Tikiuosi, kad prekyba su šita šalimi atsistatys“, – portalui vz.lt sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Lietuva ir ES daro veiksmus, kad tas įvyktų, bet čia daug kas priklauso ir nuo jų – juk ne Lietuva sau įsivedė sankcijas“, – pridūrė ministrė.

Lietuvos eksportas į Kiniją šiemet per sausį-rugsėjį sumažėjo 67 proc. iki 60,7 mln. eurų, lietuviškos kilmės prekių eksportas į Kiniją krito dar daugiau – 81,5 proc. iki 25,7 mln. eurų, rodo Statistikos departamento duomenys.

Lietuvos ir Kinijos santykiai pernai smarkiai suprastėjo Vilniui leidus atidaryti Taivanui atstovybę šalyje su šios salos pavadinimu. Reaguodamas į tai, Pekinas apribojo diplomatinius santykius su Vilniumi ir blokavo Lietuvos eksportą. Dėl to Europos Sąjunga šių metų pradžioje kreipėsi į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO).

Lapkritį Lietuva Taipėjuje atidarė prekybos biurą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją