„Dėl Operacijų vadovo įsakymo Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlo kolegoms neįvedinėti, neapkrauti nelogiškais papildomais ribojimais ūkinių veiklų. Nes ir prisitaikyti prie jų reikia. Ir turime daugiau žmonėms atsakomybės suteikti“, – kalbėjo ministrė A. Armonaitė.

Ji teigė, jog tikisi, kad į ministerijos pasiūlymus bus atsižvelgta.

„Norisi pasakyti, kad visi verslai suinteresuoti veikti saugiai. Mes į juos taip ir turime žiūrėti. Ne kaip į galimus pažeidėjus, kuriems reikia būtinai išrašyti visokius ribojimus. Bet aiškiai deklaruoti, ką rekomenduoja specialistai, kaip užtikrinti tą sveiką aplinką, kad būtų galimybė veikti“, – sakė A. Armonaitė.

Ministrė prieš Vyriausybės posėdį žiniasklaidai teigė, jog jei susidarys eilės prie vaistinių, tai bus nelogiška.

Omikron atmaina yra tokia, kuri daug labiau plinta, reikšmingai mažiau pavojinga pasiskiepijusiems žmonėms. Todėl kiekvienas žmogus turi turėti daugiau atsakomybės už savo veiksmus. Tai tokie ir turi būti visi galimi reguliavimai. Aš manau, kad naujų reguliavimų nereikia. Konsultacijos vyko su prekybininkais, visais, ten dalyvavo Sveikatos apsaugos ministerija ir Ekonomikos ir inovacijų ministerija“, – tikino ministrė.

A. Armonaitė teigė, jog reikia išvengti nepatogumų, eilių lauke.

„Tai yra vienas iš tikslų“, – sakė ministrė.

Delfi primena, jog Vyriausybė trečiadienį planuoja atšaukti Galimybių pasą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)