„Šioje Vyriausybėje vykstančių diskusijų metu nėra pakankamai aptariama tai, kaip išsikelti tikslai gali veikti verslo aplinką. Vienas iš jų – tai mokesčių reforma. „Laisvės partija“ nepalaiko daugelio elementų, kurie yra įtraukti į ją“, – ketvirtadienį Vilniuje vykstančiame kasmetiniame užsienio investuotojų susirinkime („Foreign Investors Annual Summit 2023“) teigė A. Armonaitė.

Pasak ministrės, nors mokesčių reforma dar nėra priimta ir partijos, įskaitant ir „Laisvės partiją“, nėra nusprendusios kaip už ją balsuos, ji siunčia neigiamą žinutę investuotojams.

„Vien žinutė, kurią siunčia šios reformos idėja, gali neigiamai paveikti investicinį klimatą. Ir tai yra svarbu“, – paminėjo ji.

ELTA primena, kad vasaros pabaigoje posėdžiavusi koalicinė taryba sutarė apie prieštaravimų tarp valdančiųjų sukėlusią mokesčių reformą toliau diskutuoti atskirais etapais ir skiriant tam pakankamai laiko. Neatmetama, kad dalis diskusijų galėtų nusikelti ir į kitus metus.

Vyriausybės pateiktoje mokesčių reformoje numatomi didesni mokesčiai daliai dirbančiųjų individualiai. Priėmus pakeitimus, daugiau asmenų turėtų mokėti nekilnojamojo turto mokestį, keistųsi kai kurių lengvatų taikymo tvarka, būtų įvesta minimali nedarbo išmoka.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)