„Makroekonominiu požiūriu tikrai įtakos neturės, nes mūsų verslai yra persiorientavę jau kurį laiką, tai nebus didelės žalos. Manau, kad Baltarusijai pačiai ekonomiškai tai yra daug nenaudingiau“, – trečiadienį Vyriausybėje kalbėjo A. Armonaitė.

A. Armonaitė pridūrė, kad Lietuva, atsižvelgdama į Baltarusijos boikotus, imsis atitinkamų veiksmų. Kokie konkrečiai tai bus veiksmai, ministrė nekonkretizavo.

„Reikia matyti visą paveikslą, ir tikrai kolegos, kurie atsakingi už sankcijas, jie pasiūlys, o tada vertinsime. Bet dar kartą paminėsiu, Lietuvos ekonomikai tai nėra žalinga sankcijų politika, tai yra režimui žalinga sankcijų politika, toks yra tikslas spausti, kad žmonės, kurie kenčia Baltarusijoje, vis dėlto nebūtų įkaitais”, – teigė ministrė.

ELTA primena, kad Baltarusija nuo sausio 1 d. ketina taikyti draudimą iš Vakarų įvežti įvairias prekes, daugiausia žemės ūkio produktus. Toks sprendimas buvo priimtas, reaguojant į Minsko autoritariniam režimui paskelbtas sankcijas.

Į draudžiamų produktų sąrašą įtraukta galvijų mėsa, kiauliena ir pieno produktai, išskyrus specializuotus produktus be laktozės. Taip pat bus draudžiama įvežti vaisius ir riešutus, dešras, konditerijos gaminius, daržoves.