Savo ruožtu bendrovė tikina, kad prasidėjus karo veiksmams Ukrainoje, „Depo“ nutraukė bendradarbiavimą su įmonėmis Rusijoje ir Baltarusijoje. O prekės, kurios iki bendradarbiavimo nutraukimo jau buvo „Depo“ nuosavybė, išparduodamos.

„Šiomis dienomis kolegė lankėsi statybinių „Depo“ parduotuvėje Klaipėdoje. Ji liko šokiruota rusiškų prekių gausa, ir man vis siuntė nuotraukas, kai tik ką rusišką aptikdavo“, – rašo „Delfi“ skaitytojas.

Anot jo, parduotuvės lentynose buvo galima matyti daugybę rusiškų arba baltarusiškų prekių: nuo lentų iki durų, klozetų, plytelių, klijų ir t.t.

„Dabar visur pilna skambių verslo pranešimų dėl solidarumo su ukrainiečiais. Faktas, kad žodžiai žodžiais, o prekyba rusų prekėmis toliau sėkmingai vyksta. Toks įspūdis, kad jų nė kiek ne mažiau, nei buvo iki karo. Nuo lentų iki durų, klozetų, plytelių, klijų ir t. t.“, – vardija jis.

Skaitytojas abejoja prekybininkų pareiškimais dėl išparduodamų likučių.

„Dabar tenka skaityti, kad prekybininkai yra nutraukę sutartis su Rusijos tiekėjais ir prekiauja tik likučiais, už kuriuos neva jau yra sumokėta. Tarkime, dar suprasčiau, jei tai būtų paskutiniai likučiai, kuriais reikia atsikratyti, bet kažkaip kyla didelių abejonių dėl tokių „likučių“ kiekio lentynose ir dar laukiančių savo eilės sandėliuose“, – svarsto jis.

„Yra baisu, kai šitaip karo metu kažkas pildosi savo kišenes. Absurdiška ir tai, kad niekur nėra normaliai pažymėta – tik mažomis raidelėmis parašyta kilmės šalis. Tikimasi, kad mes visi durniai ir žiūrime tik į kainą?

Gal tikimasi, kad situacija kažkaip normalizuosis ir vėl bus galima tęsti pelningą biznį su rusais?“ – klausia jis.

Andris Kozlovskis, „Depo DIY LT“ direktorius, tikina, kad „Depo“ nutraukė bendradarbiavimą su įmonėmis Rusijoje ir Baltarusijoje, o parduotuvių tinklas remia Ukrainą nuo karo nukentėjusiems žmonėms reikalingomis prekėmis.

„Esame išsiuntę šešis humanitarinės pagalbos krovinius ir jau ruošiamas kitas.

„Depo“ myli Lietuvą – vieningą, stiprią, demokratišką ir laisvą. Tokias norime matyti ir kitas šalis. Mums yra nepriimtina karinė agresija prieš Ukrainą, nepriimtinos atakos, nukreiptos prieš neapsaugotus civilius gyventojus. Taškas.

Ukraina šiuo metu didvyriškai kovoja ne tik už savo, bet ir už mūsų likimą. Todėl, prasidėjus karo veiksmams Ukrainoje, „Depo“ nutraukė bendradarbiavimą su įmonėmis Rusijoje ir Baltarusijoje.
Prekės, kurios iki bendradarbiavimo nutraukimo jau buvo „Depo“ nuosavybė, bus išparduodamos.

Paraleliai aktyviai dirbame, ieškodami alternatyvų prekėms, kurios buvo įvežamos iš šių šalių. Artimiausiu metu planuojame jas visiškai pakeisti“, – teigia jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)