„Galiu pasakyti tik tiek, kad šiai dienai nei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), nei mes nesame gavę jokio oficialaus pranešimo, kur galėtų būti V. Romanomo buvimo vieta. Vien žiniasklaidos pranešimų nepakanka, kad nustatyti buvimo vietą“, - kalbėjo Generalinės prokuratūros baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras.

Vis dėlto, jei V. Romanovas sugrįžtų į Lietuvą, kažin, ar jam pavyktų išvengti suėmimo. Kaip priminė prokuroras, V. Romano advokatas prieš porą savaičių kreipėsi su raštu dėl galimybės pakeisti kardomąją priemonę. Jam buvo atsakyta, kad toks klausimas galėtų būti svarstomas ir nurodytos sąlygos.

„Tačiau, manau, kad priežasčių keisti kardomosios priemonės nėra“, - tvirtino S. Minkevičius.

Pasak jo, švelninti jos neleidžia ir paskutiniai V. Romanovo veiksmai – slapstymasis bei klastotų dokumentų pateikimas Rusijos gydymo įstaigoms.

„Nemanau, kad derybos čia yra įmanomos. Čia – ne turgus. [...] Pirma jis turi grįžti, o tada bus sprendžiama“, - pridėjo prokuroras.

Bendradarbiauja su serbais

Generalinės prokuratūros atstovas spaudos konferencijoje apie Ūkio banko bylą taip pat informavo, kad praėjusią savaitę įvyko susitikimas su Bosnijos ir Hercegovinos Serbų respublikos teisėsaugos bei vidaus ministerijos atstovais.

„Išsiaiškinta, kad tiek mūsų Ūkio banko byloje, tiek jų atliekamuose tyrimuose yra tiriama dalis tų pačių veikų [...] Taip pat yra apsikeista duomenimis apie tam tikrus tiriamus epizodus, kurių mes nežinojome, kad jie turi, o jie nežinojo, kad mes“, - apibendrino prokuroras.

Pasak jo, susitikimo esmė buvo susitarti dėl būdų, kaip būtų galima kuo greičiau ir optimaliau keistis informacija.

S. Minkevičius teigė, kad serbai atlieka tyrimą dėl Balkan Invest banko, kuris yra įsteigtas Ūkio banko ir Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG), turto iššvaistymo ir veiklos sužlugdymo. Taip pat atliekamas tyrimas dėl „Birač“ grupės įmonių turto iššvaistymo stambiu mastu.

„Jų tyrimuose taip pat pakankamai nemažai įtariamųjų yra Lietuvos piliečiai“, - užtvirtino prokuroras.

Pasak jo, tyrimai nėra tiesiogiai susieti su pačiu V. Romanovu: „Serbijos pareigūnai nėra surašę [...] įtarimų V. Romanovui, nes, aišku, visoms toms įmonėms ir bankams vadovavo ne jis pats, o kiti asmenys. Tačiau jo dalyvavimas organizuojant tas veiklas, kaip ir mūsų atveju, yra tiriamas“.

DELFI primena, kad žlugusio Ūkio banko didžiausiam akcininkui Vladimirui Romanovui priklausiusiai Bosnijoje molžemio gamyklai Birač šių metų balandžio mėnesį buvo inicijuotas bankrotas .

Tuomet skelbta, kad Biračo gamyklos nuostoliai praėjusiais metais siekė 5,4 mln. Bosnijos markių (3,5 mln. JAV dolerių). Vasario mėnesį paskelbtoje finansinėje ataskaitoje buvo nurodyti bendri gamyklos nuostoliai – 735,3 mln. markių, tačiau nenurodyta, per kurį laikotarpį jie buvo patirti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)