Kaip teigė Alytaus miesto savivaldybės Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėjo pavaduotoja Izida Baliukynienė, Lietuvos įmonė „Ultra aroma“, šokolado gamintoja, savo gamybą šiuo metu vykdo Vilniaus rajone.

„Ši įmonė parengė projektą Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšoms gauti, planuoja statyti naują gamyklą. Įmonė numatė, kad mūsų pramonės parkas tam būtų patraukliausia vieta ir planuoja investuoti apie 3,5 mln. eurų į gamybos, sandėliavimo, administravimo patalpų statybą bei įrangą, ketina įdarbinti Alytaus gyventojus“, - teigė I. Baliukynienė.

Investicijų sutartyje, numatyta, kad įmonei, investavus 725 tūkst. eurų į vieną hektarą, bus suteiktos nekilnojamo turto ir žemės nuomos mokesčio lengvatos dešimčiai metų, o per dvejus metus įmonė įsipareigoja pradėti veiklą ir įdarbinti 40 žmonių.

Įmonės „Ultra aroma“ savininkai turi šiame versle sėkmingai kelerius metus veikiančią kitą įmonę „MULATE“, kuri gaminamus produktus „Chocolate Naive“ eksportuoja į Vokietiją, Nyderlandus, Švediją, JAV, Japoniją, Honkongą, Kazachstaną, Singapūrą.