Vykdant rinkoje parduodamo alaus kokybės tyrimus, iš prekybos centro UAB „Norfos mažmena“ (Raudondvario pl. 127, Kaunas), buvo atrinkti „Lvivske“ 4,0 proc. alaus (stiklinėje taroje po 0,5 l, gamintojas OAO PBK „Slavutič“, Ukraina) mėginiai laboratoriniam tyrimui.

Ištyrus mėginius Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, nustatyta, kad etilo alkoholio koncentracija aluje, importuotame iš Ukrainos, viršijo gamintojo deklaruotą 4,0 proc. rodiklį ir sudarė 4,87 tūrio proc.

Siekiant įsitikinti, ar alkoholio tūrio procentas teisingai nurodytas ir kitame šios rūšies aluje, buvo atrinktas dar vienos partijos mėginys. Ištyrus nustatyta, kad ir šiame mėginyje alkoholio koncentracija (4,78 tūrio proc.) viršijo etiketėse nurodytą rodiklį, nurodo tarnyba.

Bendrovei „Rivona“ nurodyta atlikti visų importuotų partijų alaus laboratorinius tyrimus dėl etilo alkoholio koncentracijos nustatymo. Nustačius neatitikimų, įmonė privalės perženklinti alų ir vartotojams pateikti teisingą informaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją