Dėl įstatų pakeitimo įvykusiame akcininkų susirinkime į "Alitos" valdybą vėl buvo perrinkti tie patys nariai, kurie į šį įmonės valdymo organą buvo išrinkti iškart po "Alitos" privatizavimo. Tačiau valdybos pirmininkas bus paskirtas kiek vėliau.

"Valdyba posėdį rengs ir pirmininką skirs tuomet, kai akcininkų susirinkime patvirtinta nauja bendrovės įstatų redakcija bus įregistruota Įmonių rejestro įstatyme nustatyta tvarka", - sakė "Alitos" finansų ir administracijos direktorius Vilmantas Pečiūra. Pasak jo, tai ketinama padaryti artimiausiu metu.

"Alitos" valdyboje yra šie nariai - bendrovės generalinis direktorius Vytautas Junevičius, kuris greičiausiai ir bus paskirtas valdybos vadovu, V. Pečiūra, gamybos direktorius Arvydas Stankevičius, rinkodaros ir pardavimų direktorius Darius Vėželis bei UAB "Šiaulių banko investicijų valdymas" direktorius Liudas Navickas.

Įstatinis "Alitos" kapitalas - 73,088 mln. litų. Kontrolinį 83,77 proc. akcijų paketą valdo UAB "Invinus", kuri priklauso Alytaus alkoholio gamybos įmonės vadovams ir buvo įkurta specialiai privatizavimui.

Praėjusiais metais, palyginti su užpernai, "Alitos" apyvarta padidėjo 16,3 proc. iki 107,2 mln. litų, o grynasis pelnas - 2,9 karto iki 9,201 mln. litų. Dėl didelės konkurencijos įmonės apyvarta, palyginti su pernykšte, gali būti mažesnė apytiksliai 12,8 proc. ir sudaryti 93,5 mln. litų. Grynasis bendrovės pelnas gali sumažėti 34,8 proc. iki 6 mln. litų.

Antradienį akcininkų susirinkime "Alita" išsirinko ir naują auditorių. Pasibaigus kontraktui su UAB "Ernst & Young Baltic", šią bendrovę pakeitė UAB "KPMG Lietuva".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją