Dėmesys neslūgsta ir Šiaulių banko akcijoms, jų perleista už 41 tūkst. eurų; kaina išliko nepakitusi. Bankas yra pateikęs ketinimus perimti Ūkio banko klientus. „Vilniaus baldai“ pateikė 2012 m. 4 ketv. rezultatus – pardavimo pajamos mažėjo, tačiau grynasis pelnas išaugo net 24 proc. Investuotojai šias žinias sutiko teigiamai, bendrovės vertybiniai popieriai brango 0,7 proc. Šią savaitę sulauksime Šiaulių banko ir „Invaldos“ 12 mėn. veiklos rezultatų.

Taline dėmesio centre buvo „Olympic Entertainment Group“ akcijos, jos brango 1,7 proc. Didžioji dalis šių vertybinių popierių buvo perleista tiesioginiais sandoriais. Gana smarkiai – 2,57 proc. – pigo „Silvano Fashion Group“ akcijos. Įmonė skelbs savo 4 ketv. veiklos rezultatą per artimiausias dvi savaites. Taip pat pranešta, jog Lenkijos centriniame depozitoriume esantis šios bendrovės akcijų kiekis sumažėjo beveik 5 proc., iki 14.82 proc.

Rygoje apyvarta buvo didesnė nei įprastai ir siekė 88,5 tūkst. latų. „Olainfarm“ nudžiugino pranešusi apie 55 proc. išaugusius pardavimus sausio mėn. – akcijos rinkoje brango 2,4 proc. „Rigas elektromašinbūves rūpnica“ pranešė, jog šaukia neeilinį visuotinį akcininkų susirinkimą, kuriame bus svarstoma galimybė pasitraukti iš biržos.

Pirmadienį „Vilniaus baldai“ paskelbė 2012 m. IV ketv. finansinius rezultatus, kurie neturėjo nuvilti investuotojų. Nors metinis pardavimo pajamų smukimas paskutinį praėjusių metų ketv. sudarė 13,5 proc., EBITDA augo 1,7 proc., o grynasis pelnas net 24,2 proc. Tai vėl patvirtina, kad įmonės bandymai dar didinti efektyvumą yra neblogai įgyvendinami. Tiesa, darosi akivaizdu, kad „Vilniaus baldai“ priėjo natūralų veiklos etapą, kai bendrovė privalo didinti investicijas, siekdama atsinaujinti ir toliau likti viena iš konkurencingiausių baldų gamintojų švedų „Ikea“.

Vien per 2012 m. IV ketv. investuota 9,3 mln. Lt, arba 8,5 karto daugiau nei prieš metus. Tai viršija mūsų lūkesčius ir verčia būti daug atsargesnius planuojant tai, kad „Vilniaus baldai“ akcininkams gali išmokėti apie 20 mln. Lt dividendų už 2012 m. Praėjusių metų pabaigoje įmonė turėjo 24,6 mln. Lt pinigų bei indėlių, jos paskirstytinas pelnas sudarė 29,9 mln. Lt. Atsižvelgiant į tai, kad 2013 m. įmonė investuos apie 13 mln. Lt, o EBITDA veikiausiai bus mažesnė nei 2012 m. (EBITDA 2012 m. sudarė 34,5 mln. Lt), išmokėti 20 mln. Lt balandį veikiausiai būtų neblogas iššūkis, jeigu nebus bandoma tam skolintis iš bankų. O toks žingsnis būtų ganėtinai logiškas, nes įmonės finansinės skolos nesiekia ir 0,5 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją