„Nuo rugsėjo 1-osios naujų darbo vietų registruota daugiau nei turime bedarbių. Kodėl nekyla atlyginimai, kitas klausimas.

Paprašiau Mokesčių inspekcijos pelningumo analizės pagal sritis. Prekybos sektorius dirbo pelningiausiai. Uždaviau klausimą, kaip buvo didinamas darbo uždarbis tiems, kurie ten dirbo? Įsivaizduokite, jis augo tik 3,4 proc., jei vidutinis – daugiau nei 5 proc. Kaip tai spręsti, galvosūkis ir man“, – tiesioginėje DELFI konferencijoje apie naujas tendencijas pasakojo premjeras.

Jo teigimu, darbdaviai Lietuvoje neretai yra labai godūs, nesidalija pelnu, nekelia atlygių darbuotojams, o po to dar rauda, kad pastarųjų nėra.

„Darbdaviai tegu tada neverkia, kad trūksta kvalifikuotos darbo jėgos. Darbuotojas nėra vergas, su juo reikia taip atsiskaityti, kad jis gautų orų atlygį.

Yra tam tikros proto ribos, kiek pelną gali kaupti, pagalvok, ar pelningumas nebus tik trumpam laikotarpiui. Girdžiu, trūksta kvalifikuotos darbo jėgos. Bet ar galvojai tada, kai galėjai pakelti atlyginimus? 2015 m. prekybos sektoriuje algas buvo galima pakelti 8 proc.“, – įsitikinęs A. Butkevičius.

Socialdemokratų lyderis taip pat tvirtino, kad nors naujasis Darbo kodeksas neretai kritikuojamas, tačiau vėliau jis bus liaupsinimas.

Statistikos departamento duomenimis, antrąjį šių metų ketvirtį vidutinis atlyginimas buvo 771,9 eurų neatskaičius mokesčių, o mažmeninės ir didmeninės prekybos sektoriuje - 718,8 eurų prieš mokesčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (617)