„Reikia pripažinti, kad šiandien kalbėti apie progresinių mokesčių sistemą, kada 95 proc. dirbančiųjų, gaunančių darbo pajamas, atlyginimas yra iki 3,5 tūkst. litų, šiek tiek yra keistoka. Nors mes Lietuvoje turime nemažą progresyvumą. Čia ir buvo pasirinktas kelias, kaip pirmiausiai padėti tiems žmonėms - per neapmokestinamąjį pajamų dydį", - interviu Žinių radijui sakė A. Butkevičius, komentuodamas koalicijos partnerių „tvarkiečių" pasiūlymus.

A. Butkevičiaus teigimu, neįmanoma įvesti ir visuotinį nekilnojamojo turto mokestį, kad būtų kompensuotos biudžeto pajamos.

„Įvesti visuotinį nekilnojamojo turto mokestį ir pensininkams, kad būtų galima kompensuoti tą dalį, jei tai 95 proc. daliai taikytume pastebimą darbo pajamų apmokestinimo sumažinimo tvarką, tai aš manau, kad šiandien mes to dar negalime padaryti", - tvirtino ministras pirmininkas.

Premjero teigimu, jis vertina, koks bus galutinis rezultatas, jeigu bus priimtas vienas ar kitą politinis sprendimas, ir kaip tai atsilieps šalies ekonomikai ir finansų sistemai.

Anksčiau A. Butkevičius yra sakęs, kad dėl progresinių mokesčių valstybės biudžetas prarastų 1,4 mlrd. litų.

Seimo valdančiajai daugumai priklausanti "Tvarka ir teisingumas" frakcija siūlo nuo kitų metų įvesti progresinius mokesčius visoms pajamoms, priklausomai nuo jų dydžio. „Tvarkiečiai" užregistravo atitinkamas Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas, kurios yra analogiškos 2011 metais jų pateiktiems siūlymams - parlamentarai nieko nekeisdami, juos tik perregistravo.

Seimas 2008-2012 metais ne kartą atmetė „tvarkiečių" ir socialdemokratų teiktas pataisas dėl progresinių mokesčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)