„Manau, kad šiuo metu jau turime bendrą sutarimą ir tikiuosi, kad jis (A.Skardžius - BNS) tiktų komisijos pirmininko pareigoms užimti“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, A.Skardžius pastaruoju metu įsigilino į energetikos sektorių, buvo susitikęs su „Lietuvos energijos“ vadovais, aptarė šilumos ūkio reformas, Vilniaus ir Kauno kogeneracinių jėgainių projektus.

A.Skardžius Energetikos komisijos vadovo poste pakeistų „darbietį“ Kęstutį Daukšį. Komisijai Seimas yra suteikęs specialios komisijos statusą ir pavedęs tirti šalies elektros energetikos įmonių veiklą.

Tokios permainos reikalingos, nes Ekonomikos komitetui, kurio pirmininkas yra „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis, ateina vadovauti socialdemokratas Bronius Bradauskas. Dėl to A.Skardžius  turi trauktis iš komiteto vicepirmininko, nes du vienos partijos atstovai negali būti komiteto vadovybėje.

A.Skardžiaus vadovaujama Seimo laikinosios energetikos komisija narstė suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo projektą ir ketino visą medžiagą perduoti prokurorams, tačiau premjero A.Butkevičiaus pastangomis šiuos planus pavyko sustabdyti. Komisija pernai kovą nusprendė teikti vienintelį siūlymą dėl SGD terminalo projekto - Vyriausybei pasiūlyta, įgyvendinus projektą, atlikti nepriklausomą auditą.

Ketvirtadienį paklaustas apie A.Skardžiaus poziciją dėl SGD terminalo, A.Butkevičius teigė, kad sutarta, jog „bus laikomasi vieningos pozicijos, kurią išsako Vyriausybė“.

„Sutarta, kad turime diskutuoti kabinete ir jei turime skirtingas nuomones, turime prieiti prie vieningų sprendimų, kurie yra svarbūs mūsų valstybei ir po to kalbėti vieningu balsu“, - sakė premjeras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)