Tačiau tai nėra visiška tiesa. Realiai laimėtojai teisininkai, kuriems atiteks nemenkas pyrago gabalas.

Vilniaus miesto savivaldybė ir „Vilniaus šilumos tinklai“ (VŠT) paskelbė, kad Stokholmo arbitraže laimėjo bylą ginče su Prancūzijos koncernu „Veolia“. Vilniaus miestui po arbitražo sprendimo priteisti 83 mln. eurų, pranešė Vilniaus meras Valdas Benkunskas. Tačiau savivaldybei teks sumokėti Prancūzijos koncernui beveik 30 mln. eurų. „Veolia“ savo ruožtu išdėstė, kad iš tiesų šio ginčo laimėtoja yra ji.

„Šiandien ypatinga diena, po 7 metų bylinėjimosi vakar gavome arbitražo sprendimą (...). Esminis dalykas, kad Vilniaus miestas laimėjo bylą ir priteista 83 mln. eurų kompensacija. (...) Finale miestui lieka per 56 mln. eurų“, – spaudos konferencijoje, kaip pranešė ELTA, teigė V. Benkunskas.

Tačiau abi pusės gudravo. Realus laimėtojas buvo ne savivaldybė ir ne „Veolia“, o advokatai ir jiems mokėję investuotojai, kurie imasi finansuoti rizikingus, tačiau sėkmės atveju labai pelningus, teisminius ginčus. Į jų sąskaitas nukeliavo milijoninės sumos. Realiai savivaldybei atiteko kur kas menkesnė suma nei skelbta.

Delfi pasidomėjo, kokios sumos mokamos teisininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)