G. Miškinis į Valstybės tarnybos departamentą atėjo 2018 m. gruodžio 26 d. Tai sutapo su naujos Valstybės tarnybos įstatymo redakcijos įsigaliojimu ir centralizuotos atrankos į valstybės tarnybą pradžia.

Per 4 metus G. Miškinio vadovaujamas Valstybės tarnybos departamentas suorganizavo 13233 karjeros valstybės tarnautojų konkursus, iš jų 125 įstaigų vadovų konkursus, taip pat 1706 pakaitinių valstybės tarnautojų atrankas. Per šį laikotarpį gauta daugiau nei 108 tūkst. pretendentų prašymų dalyvauti konkursuose ir atrankose, pažymima pranešime.

2022 m. I–III ketvirčiais konkursuose dalyvavusių pretendentų apklausa rodo, kad 81,4 proc. respondentų pasitiki konkurso, kuriame dalyvavo, skaidrumu, 76,94 proc. yra patenkinti konkurso organizavimu.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) užsakymu atliktas tyrimas „Lietuvos korupcijos žemėlapis 2021“ rodo, kad 88 proc. respondentų yra patenkinti Valstybės tarnybos departamento teikiamomis paslaugomis, pasitenkinimas įsidarbinimo valstybės tarnyboje procedūra siekia net 89,1 proc. Taip pat Valstybės tarnybos departamentui nustatytas nulinis pasinaudojimo pažintimis indeksas, rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją