Nuo rugpjūčio 15 d. kelionė sostinėje mikroautobusu kainuoja 3,5 lito (prieš tai – 3 litus), privačiu autobusu – 2,5 lito (prieš tai – 2 litai).

Šią savaitę privatūs vežėjai pasipiktino, jog dėl stringančios elektroninio bilieto sistemos į prekybą buvo grąžinti popieriniai vienkartiniai bilietai (kaina be nuolaidos – 2 litai), o jų paslaugoms neleista taikyti senojo įkainio. Vežėjai baiminosi, kad taikant didesnes nei savivaldybės kuruojamame transporte kainas, jie naujų metų gali nebesulaukti.

Vilniaus miesto vicemeras Romas Adomavičius DELFI atskleidė, kad į vežėjų prašymą bus atsižvelgta ir vos miesto taryba patvirtins sprendimą, sostinėje iki metų pabaigos galios senosios mikroautobusų ir privačių autobusų kainos.

„Priimtas sprendimas rengti tarybos sprendimo pataisą, kad iki naujų metų, kol galios ir viešojo transporto senieji bilietai, būtų grąžinta tvarka, kuri buvo anksčiau privačiuose autobusuose ir mikroautobusuose, - teigė vicemeras. - Kainos turėtų būti grąžintos iškart po tarybos sprendimo priėmimo“.

Kitas Vilniaus miesto tarybos posėdis numatytas rugsėjo 12 d.

DELFI primena, kad rugpjūčio 15 d. nauja e. bilieto sistema startavo su trikdžiais. Daugelyje spaudos kioskų buvo neįmanoma nusipirkti, pasipildyti ar išsikeisti naujojo e. bilieto. Po nesėkmingo naujos sistemos paleidimo į prekybą buvo grąžinti senojo tipo popieriniai viešojo transporto bilietai, kuriais naudotis galima iki šių metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)