Kaip ketvirtadienio vakarą pranešė Lietuvos oro uostų atstovai, Vilniaus oro uostas penktadienio naktį toliau vykdys veiklą pagal numatytą planą, tačiau įspėjama, kad visi turintys išskristi lėktuvai kiek vėluos.

Apie 22.50 val. keleiviai pradedami išlaipinti iš terminale stovinčių atvykusių lėktuvų.

Atsižvelgiant į Vilniaus oro uosto tinklalapyje pateikiamą informaciją apie skrydžius, oro uosto veikla nebuvo sutrikusi: pranešama, jog iš Dublino skridęs „Ryanair“ lėktuvas Vilniuje nusileido 21 val. 15 minučių, taip pat 21 val. 29 minutės nusileido ir „Air Lituanica“ lėktuvas iš Stokholmo, 21.56 - „Aeroflot“ lėktuvas iš Maskvos.

Primename, kad policija anoniminį pranešimą apie neva padėtą sprogmenį gavo apie 20.30 val., atvykus tarnyboms buvo evakuoti žmonės, taip pat liepta pasitraukti taksi automobiliams.

Į pranešimą apie galbūt padėtą sprogmenį reagavo visos specialiosios tarnybos, atvykusi Policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“ apieškojo išvykimo terminalą, bet nieko pavojingo neaptiko, pranešė Lietuvos oro uostų komunikacijos vadybininkė Indrė Baltrušaitienė.

Baudžiamajame kodekse numatoma, kad:

1. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

2. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją