Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė šį faktą patvirtino.

„Lėktuvas skrido į Krokuvą, tačiau kelionės nebaigė ir avariniu būdu leidosi Vilniaus oro uoste. Tai nutiko dėl vieno variklio gedimo“, - telefonu sakė ji.

Keleiviai į Krokuvą skrido iš Helsinkio.

Vėliau buvo patikslinta, kad lėktuvo variklis nebuvo sugedęs.

Kaip antradienį nurodė „Finnair“ skrydžių bendrovė, skrydžio metu borto kompiuteris informavo apie galimą alyvos spaudimo padidėjimą variklyje, tad pagal kompanijos saugumo taisykles buvo priimtas sprendimas leistis artimiausiame oro uoste, kad būtų įsitikinta, ar tai yra lėktuvo gedimas, ar tik sistemos duomenų identifikavimo klaida.

Lėktuvas su 94 keleiviais bei 6 įgulos nariais buvo saugiai nutupdytas Vilniaus oro uoste.

Pasak kompanijos, tai nebuvo avarinis nusileidimas, o normali orlaivio diversija į artimiausią oro uostą, įtariant galimą gedimą. Lėktuvui nusileidus, „Finnair“ kompanija pasirūpino keleiviais, tad jie buvo apgyvendinti Vilniaus viešbučiuose.

Pirmadienį atvykęs „Finnair“ technikas patikrino lėktuvą ir buvo nustatyta sistemos duomenų indikatoriaus klaida, tad jau dabar yra aišku, kad realaus variklio gedimo nebuvo.

Antradienį keleiviai sėkmingai tuo pačiu lėktuvu iš Vilniaus į Krokuvą pakilo 11:45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)