Iki šiol iš TVOU skrendantys keleiviai už registruojamo bagažo viršsvorį galėjo mokėti aviakompanijų nustatytą mokestį arba atiduoti į bagažą netilpusius daiktus atlydėjusiems draugams ar giminaičiams. Taip pat nebuvo pasirinkimo ir tiems, kurie rankiniame bagaže turėjo neleistinų gabenti daiktų - kvepalų, kosmetikos, skysčių didesnėse talpose, aštrių daiktų ir t.t. – juos, laikantis aviacijos saugumo reikalavimų, tekdavo tiesiog išmesti.

Nuo šiol Vilniaus oro uoste bus galima tokius daiktus išsiųsti kaip siuntinį į savo namus, šeimai ar draugams.

„Šią paslaugą sukurti pastūmėjo ir asmeninė patirtis – ne kartą teko matyti, kad žmonės išmeta naujus kvepalus arba susiduria su problemomis registruodami bagažą dėl griežtų išmatavimo apribojimų. Dauguma tokių daiktų nekelia grėsmės, tačiau žmonės juos pasiima, nes nežino taisyklių arba naiviai tikisi, kad bus leidžiama pasiimti į lėktuvą,“ – teigia „Cargobus“ direktorė Simona Šimkuvienė.

Pasak jos, vienas atsakingiausių paslaugos įdiegimo Vilniaus oro uoste etapų buvo kainodara. „Mums buvo svarbiausia, kad keleiviui būtų iš tiesų verta daiktą ne išmesti, o išsiųsti kaip siuntą“, - pasakojo S. Šimkuvienė.

Lietuvos ir užsienio keliautojai siuntinius priduoti gali Vilniaus oro uosto išvykimo terminale keleivių registracijos salėje veikiančioje „Ticketing Airport Services“ informacinėje salelėje, kurioje jie bus tinkamai supakuoti ir pristatyti nurodytu adresu Lietuvoje, kitose Baltijos ar Europos Sąjungos šalyse per 2–7 darbo dienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)