„Vilniaus oro uoste dėl antžeminio aptarnavimo kompanijos nuledinimo skysčio įrangos gedimo šiandien ryte buvo fiksuojami išvykstančių skrydžių vėlavimai“, – „Delfi“ komentavo Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovas Tadas Vasiliauskas.

Bendrovės žiniomis laiku nebuvo galima nuledinti dalies orlaivių.

„Šiuo metu problema jau išspręsta. Technikos gedimas turėjo įtakos viso 6 skrydžiams, kurių išvykimo laikai pavėlinti“, – pridūrė jis.

Tiesa, apskritai Vilniaus oro uosto interneto svetainėje matyti patikslinti 13-os skrydžių laikai (į Varšuvą, Stokholmą, Milaną ir kelis kitus miestus). Vėlavimas kai kur siekė iki 4 valandų. 11 val. 37 min. dar laukė išvykimo trys vėluojantys orlaiviai (į Helsinkį, Kopenhagą ir Stambulą).
Asociatyvi nuotr.

Portalas madeinvilnius.lt anksčiau antradienį skelbė, kad kai kurie skrydžiai yra atidedami net kelioms valandoms, o šimtai keleivių yra priversti laukti.

Pasak oro uostų atstovo T. Vasiliausko, keleiviais rūpinasi antžeminio aptarnavimo kompanija, kuri ir atlieka keleivių registraciją, laipinimą ir orlaivio paruošimą skrydžiui.

Bendrovė „Baltic Ground Services“ (BGS) „Delfi“ patvirtino, kad buvo kilę techninių problemų.

„Šio ryto situaciją, kai orlaiviai vėlavo pakilti planuotu laiku, lėmė techniniai nesklandumai antiledodaros skysčio ruošimo procese. Problemą pavyko išspręsti, šiuo metu visi orlaiviai jau yra išvykę. Atsiprašome keleivių dėl įvykusių nesklandumų. Siekdami užtikrinti, kad situacija nepasikartotų, įgyvendiname korekcinius veiksmus“, – teigiama komentare.

Bendrovė paaiškino, kad visi rytiniai lėktuvai, kurie vėlavo, yra išvykę iš Vilniaus oro uosto, o kiti vėlavimai yra nulemti sunkių oro sąlygų ar kitų priežasčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)