Liepos 11–12 dienomis, Lietuvoje vykstant NATO viršūnių susitikimui, atsižvelgiant į NATO saugumo reikalavimus, 30 km spinduliu nuo „Litexpo“ parodų rūmų esančioje oro erdvėje yra draudžiami visi skrydžiai.

Skrydžiai Vilniuje nuo dabar bus ribojami šiek tiek daugiau nei parą – nuo liepos 11 d. 12 val. iki liepos 12 d. 16 val.

Kaip „Delfi“ patikslino Lietuvos oro uostų (LTOU) atstovas Tadas Vasiliauskas, tai nėra ilgiausias šio oro uosto uždarymas.

„2017 metais dėl kilimo-tūpimo tako rekonstrukcijos Vilniaus oro uostas neveikė 35 dienas“, – komentavo jis.

LTOU duomenimis, dėl šio 28 valandų apribojimo iš Vilniaus šiuo metu atšaukta daugiau kaip 100 skrydžių.

Taip pat pažymima, kad dėl didesnio nei įprastai orlaivių eismo bei Vilniaus ir Kauno oro uostų apkrovimo taip pat bus galimi oro eismo sutrikimai ir vėlavimai.

LTOU puslapyje informuojama, kad smalsiausi gyventojai turi galimybę stebėti atvykstančias ir išvykstančias delegacijas. Jų nusileidimą ir pakilimą Vilniaus oro uoste bus galima stebėti iš tam specialiai pritaikytos lėktuvų stebėjimo aikštelės. Kitose Vilniaus oro uosto vietose, greta oro uosto teritorijos, to atlikti nebus galima.

Skelbiama, kad preliminariai planuojama sulaukti apie 50 delegacijų.

Tam tikrų mažųjų lėktuvų, oro balionų ir dronų skrydžiai negalimi jau nuo liepos 7 dienos. Jiems draudimai skristi galios iki liepos 13 dienos.

Laikinasis Lietuvos oro uostų (LTOU) vadovas Vidas Kšanas ELTAI teigė, kad ruošiantis NATO viršūnių susitikimui, Vilniaus oro uosto saugumo lygis buvo pakeltas tiek, kad jį galima laikyti saugiausiu civiliniu oro uostu pasaulyje. Jo teigimu, siekiant tokio aukšto saugumo lygio buvo užtikrintas masinis daugelio saugumo tarnybų ir institucijų bendradarbiavimas, skirtas saugoti oro erdvei ir oro uosto perimetrui.

Redakcija primena, kad NATO viršūnių susitikimas Lietuvoje rengiamas pirmą kartą. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi iki 3000 svečių bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją