Pasak prekybos centro atstovų, šis sprendimas ir praplėsta kavinė terasoje yra strategiškai apgalvoti ir turėtų prisidėti prie kasmet kylančios apyvartos – lyginant šių metų ir 2014 m. to paties laikotarpio apyvartą, šiais metais ji augo apie 20 proc.

Pranešime nurodoma, kad šiuo metu automobilio stovėjimas aikštelėje 2 valandas yra nemokamas, tačiau viršijus jas, už 1 valandą taikomas 1 Eur mokestis.

„Prekybos centras yra verslo centrų apsuptyje, miesto centre, todėl parkavimo aikštelėje dažnai automobilius visai dienai palieka netoliese įsikūrusių biurų darbuotojų. Atvykę pirkėjai tiesiog nerasdavo vietos, kur pastatyti automobilį. Miestui didinant apmokamų gatvių skaičių, priėmėme sprendimą, kad vienintelė išeitis, leidžianti mūsų pirkėjui surasti parkavimo vietą ir laisvai patekti į prekybos centrą, yra aikštelės apmokestinimas. Sprendimas nebuvo spontaniškas – šią mintį brandinome ne vienerius metus“, – pranešime teigia VCUP vadovė Ona Nevinskienė.

Pasak prekybos centro vadovės, nepasitenkinimo skambučių teko sulaukti iš aplinkinių biurų darbuotojų, o pirkėjai atsiliepia tik teigiamai, nes pagaliau lengviau randa vietą automobiliui.

Pasak pranešimo, artimiausią mėnesį situacija dar bus stebima ir iškilus lankstesnių parkavimo taisyklių poreikiui, naujoji sistema bus koreguojama.

VCUP prekybos centras atidarytas dar 1974 m. Šiuo metu jame veikia daugiau nei 160 parduotuvių ir paslaugų vietų, daugiau nei 10 kavinių bei restoranų.