Tuo tarpu naujų troleibusų sostinės gyventojams teks palaukti – atmetus abu pasiūlymus, šių transporto priemonių pirkimo konkursas buvo nutrauktas.

Nauji autobusai – rudenį

Kaip DELFI teigė savivaldybės bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius Gintaras Nakutis, iš viso konkurse gauti 6 pasiūlymai, iš kurių du buvo atmesti. Galiausiai geriausiu buvo pripažintas jungtinis bendrovės „Adampolis“ bei Lenkijos kompanijos „MAN Truck & Bus Polska“ pasiūlymas.

„Rudenį jie turėtų būti pristatyti“, - sakė G. Nakutis.

Vienas naujas suspaustomis gamtinėmis dujomis varomas autobusas Vilniui vidutiniškai kainuos apie 919 tūkst. Lt. Tačiau G. Nakutis ramina, kad reali transporto priemonių kaina yra mažesnė, mat Vilnius turi galimybę susigrąžinti už jas sumokėtą pridėtinės vertės mokestį (PVM).

„Vienas kainuos 750 tūkst. Lt be PVM. PVM prisideda, bet mes jį sumokame ir jis sugrįžta. Tie pinigai neprapuola“, - skaičiavo „Vilniaus viešojo transporto“ vadovas.

Naujų transporto priemonių pirkimo procedūros Vilniuje truko maždaug pusmetį.

Troleibusų pirkimas įstrigo

Kartu su naujų autobusų pirkimu, Vilniaus savivaldybė paskelbė ir konkursą žemagrindžiams troleibusams įsigyti. Tačiau šis konkursas liko be laimėtojų.

Sostinės savivaldybės interneto tinklalapyje nurodoma, kad buvo gauti du pasiūlymai. Kompanijos „Maz“ pasiūlymas buvo atmestas pernai gruodį, mat jis neatitiko savivaldybės iškeltų reikalavimų.

Likus vienam variantui, savivaldybė nutarė nepirkti ir čekiškų „Škoda“ troleibusų. Čekų pasiūlyta kaina – 18,59 mln. Lt už 13 transporto priemonių – miestui pasirodė per didelė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)