Į specialių Aviacijos mokesčio fondą surinktos lėšos turėtų būti skiriamos Civilinės aviacijos administracijos (CAA) veiklai finansuoti. Susisiekimo ministerijos atstovai viliasi, jog tai mažai paveiks oro vežėjus ar keleivius, nes siūlomas mokestis - 1 euras (3,45 lito) - esą minimaliai pakoreguos bilietų kainas. Kelionių organizatoriai mano, kad simbolinis vienas euras galbūt nekirs keliautojams per kišenes, jei skrydžių bendrovės sutiks jį įtraukti į bilieto kainą.

Susisiekimo ministro atstovas Ričardas Slapšys teigė, kad mokestį siūloma įvesti, nes keičiama civilinės aviacijos priežiūros finansavimo sistema: „Šiuo metu taikomas CAA finansavimo modelis yra ne visai teisingas. Jį reikėtų keisti, nes neproporcingai didelė šios institucijos išlaikymo našta tenka oro uostams, o jų rinkliavose nevisiškai atspindėtos su oro uostų priežiūra susijusios išlaidos.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)