Anot Lietuvos oro uostų atstovų, kompetencijos atlikti šias funkcijas yra suteikiamos oro uostų mokymų metu, tačiau iš kandidatų taip pat norima komunikabilumo, paslaugumo, bent vienos užsienio (pageidautina anglų) kalbos mokėjimo ir vidurinio išsilavinimo. Teigiama, kad apmokyti aviacijos saugumo specialistai per mėnesį gali uždirbti apie 1300 eurų po mokesčių, dirbdami slenkančių grafiku 3–4 dienų pamainomis per savaitę. Aviacijos saugumo specialistų pareigos susideda iš keleivių, jų rankinio bagažo bei asmeninių daiktų patikros, specialistai taip pat gali tikrinti krovinius, registruotą bagažą, prižiūrėti esamas oro uosto atsargas, patenkančias į oro uostą ar jau esančias aerodrome transporto priemones.

Darbui, pagal terminuotas 6 mėnesių sutartis, taip pat ieškoma terminalo asistentų, kurių pagrindinės pareigos susideda iš išvykstančių keleivių konsultavimo, pagalbos įvairiais klausimais. Teigiama, kad terminalo asistentai per mėnesį gali uždirbti daugiau nei 900 eurų po mokesčių, dirbdami slenkančiomis 3–4 dienų pamainomis per savaitę. Reikalavimai šios pozicijos kandidatams yra komunikabilumas, noras padėti žmonėms, gebėjimas bendrauti anglų kalba.

Prisijungus prie Lietuvos oro uostų komandos, darbuotojų laukia ir papildomų naudų paketas, kuriame: finansinės paskatos už gerus rezultatus, mokymai, patogi fizinė darbo aplinka, privatus sveikatos draudimas, papildomos atostogų dienos, vaikų stovyklų kompensavimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją