Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija penktadienį informavo, jog Klaipėdos apygardos prokuratūra, kuri kuravo šį ikiteisminį tyrimą, jį nutraukė, nes nenustatė, kad Uosto direkcijoje projektų vadovu dirbantis Virginijus Šačkus padarė veiką, turinčią nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Tyrimas buvo atliekamas glaudžiai bendradarbiaujant su Uosto direkcija.

Pernai spalį STT išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog atliekamas tyrimas dėl to, kad vieno iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos skyrių vadovas, atlikdamas projekto priežiūrą ir tikrindamas uoste atliktų darbų kokybę, piktnaudžiavo tarnyba ir suklastojo dokumentus.

Dėl šio darbuotojo nusikalstamos veikos direkcija esą patyrė didelę žalą.

„Ne mano tarnybų darbuotojai yra tyrimo objektas, bet man rūpi, kad toks šešėlis krenta ant Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos. Mes negyvename šešėlyje, pas mus viskas skaidru, todėl ir STT atidavėme dokumentus, kurių buvo prašyta.

Be to, kalba eina apie ne apie vieno skyriaus vadovą, o apie projektų vadovą. Mes jam priekaištų neturime, mūsų nuomone, jis viską padarė tinkamai, kaip numatyta teisės aktuose. Tačiau jei tarnybos nustatys kitaip, tada vertinsime iš naujo“, – pernai spalį teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Tyrimas buvo atliekamas dėl dugno valymo darbų Malkų įlankoje, už kuriuos Uosto direkcija rangovui sumokėjo 10 tūkst. 400 Eur, įskaitant PVM.

„Kai įvardijama, kad valstybei padaryta didelė žala, tai ryškiai pariebintas pareiškimas. Be to, dėl šių darbų, kurie buvo atlikti, Malkų įlankoje kitą dieną buvo galima priimti laivą, kuris Uosto direkcijai sumokėjo 50 tūkst. eurų.

Jei tie darbai nebūtų padaryti, uosto kapitonas laivui nebūtų leidęs plaukti į Malkų įlanką, o jei jis ten būtų įplaukęs, tai būtų „nusėdęs“ ant dugno. Valstybei ir Uosto direkcijai padaryta ne žala, o gautos papildomos pajamos, nes būtent dėl tų uosto dugno valymo darbų gauta 50 tūkst. eurų“, – aiškino A. Drungilas.

Šiuo metu STT atlieka ar vieną ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje. Į STT akiratį pateko ir dėl to iš pareigų atleistas infrastruktūros direktorius Gediminas Zumaras.

Jis iš pareigų buvo atleistas šiemet birželio 20 dieną. STT jam yra pareiškusi įtarimus dėl korupcinių veiksmų. Skelbta, jog didžiausios Latvijos kelių ir tiltų statybos įmonės „Latvijas tilti“ valdybos pirmininkas Genadijus Kamkalovas įtariamas davęs kyšį G. Zumarui už bendrovei finansiškai naudingus sprendimus. STT kratas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje atliko ir G. Zumarą trumpam sulaikiusi buvo birželio 16 dieną.

G. Zumaras infrastruktūros direktoriumi dirbo nuo šių metų sausio.

„Uosto direkcijai G. Zumaro atleidimas yra didelė netektis, nes jis buvo puikus specialistas, kuris turėjo daug žinių, patirties. Labai gaila, kad jaunas žmogus paslydo ir paslydo labai greitai. Jis buvo mokomas turėti imunitetą nuo įvairiausių pasiūlymų tapti bičiuliais. Sausį du kartus su juo apie tai kalbėjau, bet pirmas jo paslydimas buvo jau vasario pradžioje.

Deja, kur yra dideli pinigai, didelės darbų apimtys, tokie atvejai pasitaiko. Ponas Zumaras bent man asmeniškai prisipažino, kad jis padarė klaidų“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, paklaustas, kodėl beveik neabejoja, jog G. Zumaras galimai priėmė dovanų iš bendrovės „Latvijas tilti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)