Praėjusią savaitę paskelbtais valstybės duomenų agentūros išankstiniais duomenimis, visų transporto rūšių krovinių vežimo apyvarta tonkilometriais Lietuvoje pernai išaugo 13,9 proc., o krovinių iš viso buvo gabenta 13,2 procento daugiau nei užpernai.

Prie šio augimo daugiausia prisidėjo kelių transporto sektorius. Jo apyvarta tonkilometriais išaugo 17,8 proc., krovinių sunkvežimiais buvo pervežta 22,9 proc. daugiau nei 2022-aisiais.

Visgi patys transporto sektoriaus verslininkai situaciją mato visiškai kitaip. Praėjusių metų pabaigoje Transporto inovacijų asociacijos atliktos apklausos metu 58 proc. transporto ir logistikos bendrovių metus įvertino kaip nesėkmingus. 60 proc. apklaustų įmonių teigė, kad jų pajamos sumažėjo, 20 proc. – kad sumažėjo ženkliai, daugiau kaip trečdaliu.

Delfi kalbinti vežėjų atstovai taip pat teigia, kad pastarasis vertinimas labiau atitinka realybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)