Jis veiks su transporto priemonių valstybinių numerių nuskaitymu – įrenginio kamera skaičiuos ir ribos virš normos įvažiuojančius automobilius, skelbiama įmonės pranešime žiniasklaidai.

Tai reiškia, kad nuo šiol į parko teritoriją galės įvažiuoti tik tiek autotransporto, kiek yra jam skirtų stovėjimo vietų, t.y., 84 automobiliai, įskaitant motociklus, motorolerius ir kitas dvirates transporto priemones (tiek vietų yra prie estrados rinkliava apmokestintoje geltonojoje zonoje).

Automatinis užtvaras užtikrins papildomą įvažiavimą ir Vingio parko aptarnaujančiam personalui, darbuotojams, patalpų nuomininkams bei sportininkams, kurių valstybiniai numeriai yra įtraukti į kontrolės sistemą.

Sostinės Vingio parke įvedami ribojimai įvažiuojant automobiliais

Parko svečius prie įvažiavimo pasitiks įrengti informaciniai stendai su naudojimosi instrukcija, o informavimo švieslentė vairuotojams praneš apie Vingio parke esančias laisvas vietas realiuoju laiku.

Svarbu atkreipti dėmesį, jog užtvaras yra skirtas įvažiuojančiųjų į teritoriją kontrolei, o mokėjimas geltonojoje rinkliavos zonoje, kaip ir anksčiau, vykdomas per m. parking programėlę arba į parkavimo automatą už faktišką automobilių stovėjimo trukmę prie estrados.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)