„Tikrai liūdna situacija, mane ryte išmušė iš vėžių. Pats Kėdainiuose lankiausi ir apžiūrėjau tiltus. Šio tilto projektavimas vyksta, kad mes greičiau galėtume pereiti į rangą ir jį pakeisti“, – žurnalistams antradienį komentavo jis.

„Esu patikintas iš Automobilių kelių direkcijos – apžiūra buvo vykdoma prieš savaitę. Yra apribota kokio svorio transporto priemonės galėjo judėti. Tiltas buvo apžiūrėtas ir nebuvo įžvelgta grėsmė. Vienas iš dalykų, kas galėjo nutikti, – naktį galėjo pravažiuoti svorį viršijanti transporto priemonė. Kameros Kėdainių jau yra tikrinamos, tikiuosi atsakymai bus surasti“, – pridūrė ministras.

Viktoro Fiodorovo nuotr.

Anot jo, Lietuvoje panašios būklės tiltų yra arti 100.

„Lietuvoje turime 70-80 prastos būklės tiltų. Vienu metu jų visų sutvarkyti neįmanoma. Nepaisant to, projektavimas jau vykdomas. Kalbėsime su projektuotojais, kad galėtume kuo greičiau tvarkyti, ir ne tik tą tiltą, jau kitas Kėdainiuose tvarkomas ir Raseiniuose tikrai daug“, – sako M. Skuodis.

Anot jo, praeitais metais buvo sutvarkyta apie 40-50 tiltų ir viadukų. Šiemet planuojama sutvarkyti apie 30 tiltų.

„Finansavimas prioriteto tvarka nukreipiamas ten“, – tikina ministras.

Delfi primena, kad antradienį Lietuvos automobilių kelių direkcija informavo, kad uždaromas Kėdainių tiltas per Nevėžį, mat dalis jo įgriuvo.

Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos, Kėdainių tiltas buvo įvertintas kaip blogos būklės ir dėl šios priežasties jau kurį laiką buvo apribota leistina masė iki 20 tonų, taip pat nukreipiamosiomis gairėmis po 1,2 metro iš abiejų pusių susiaurinta važiuojamoji dalis. Tiltą esą buvo ruošiamasi tvarkyti.

Praėjusių metų gruodžio mėn. pasirašyta sutartis dėl projektavimo. Šio tilto stebėseną AB Lietuvos automobilių kelių direkcijos specialistai vykdė nuolatos. Paskutinį kartą tiltas apžiūrėtas praėjusią savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)