Už automobilių stovėjimą teks mokėti buvusio Verpsto erdviame kieme Trakų gatvėje ir Šiaulių miesto policijos komisariato kieme – Dvaro g. 83.

Automobilių stovėjimo vietų apmokestinimu ne itin patenkinti šiauliečiai. Baiminamasi, kad vengdami mokėti už stovėjimą, vairuotojai savo automobilius statys ir taip perpildytuose daugiabučių namų kiemuose. Savivaldybės valdininkai tikina, kad automatų įrengimas neva pagerins centre įsikūrusių įstaigų pasiekiamumą. Esą, daugiau šiauliečių pradės naudotis viešuoju transportu.

Šiaulių savivaldybė su Vilniaus bendrove, prižiūrėsiančia automatus, pasirašė dešimties metų bendradarbiavimo sutartį. Joje numatyta, kad bendrovė savivaldybei atseikės daugiau kaip 40 procentų pelno. Daugiau kaip pusę surinktos sumos pasiims rinkliavą administruosianti bendrovė.

Prie naujųjų įrengimų budės prižiūrėtojai, kurie paaiškins, kaip jais naudotis.

Valanda kainuos vieną litą. Sumokėjus penkis litus automobilį bus galima palikti visai dienai. Rinkliava bus renkama tik darbo dienomis nuo 8 iki 18 valandos. Nemokamas automobilių stovėjimas galimas prie valstybės įstaigų. Prie kiekvienos esą privalo būti palikta nuo 5 iki 15 metrų neapmokestinta zona.