JK vyriausybę smerkiančiame pareiškime Airijos bendrovės vadovas patvirtino, jog nepasitiki nei Th. May, nei šalies „Brexit“ derybininkų komandai vadovaujančiu David’u Davis’u.

Verslininkas taip pat pakartojo anksčiau išsakytus nuogąstavimus, kad bendrovė nutrauks skrydžius iš JK jeigu per artimiausius pusantrų metų nebus pasiektas britų susitarimas su Europos Sąjunga dėl civilinės aviacijos reguliavimo.

„Alternatyvos nėra, o prie pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taisyklių mes negrįšime“, – sakė M. O’Leary.

Baiminamasi, kad pasitraukę iš ES britai neteks narystės ir atviros erdvės susitarime, kuris nariams leidžia taikyti mažesnius civilinės aviacijos reguliavimo tarifus bei kontrolę. Tuo tarpu pagal PPO taisykles bei įkainius „Ryanair“ negalėtų siūlyti tokių skrydžių kainų, kaip dabar ir veikla JK taptų beprasmė.

Neatmetama galimybė, kad bendrovė tokiu atveju iš JK iškeltų savo bazes, kuriose šiuo metu laikoma dešimtadalis visų kompanijos lėktuvų ir dirba tūkstančiai žmonių.

M. O’Leary taip pat siutina JK vyriausybės vadovės pozicija „Brexit“ atžvilgiu.

„Ponia May, koks planas A? Koks planas B?

Ei, mes net neįpusėjome plano A.

O skrydžių bendrovės savo veiklą planuoja toli į ateitį, mums dar iki pasitraukimo iš ES reikia žinoti taisykles: jau 2018-ųjų rudenį žmonės ims planuoti 2019-ųjų vasaros atostogas, užsakinėti lėktuvų bilietus.

Bet nežinodami taisyklių mes negalime garantuoti, ar 2019-ųjų metų vasarą apskritai skraidinsime iš JK“, – peikė Th. May „Ryanair“ vadovas.

M. O’Leary atkreipė dėmesį į premjerės elgesį pastaruoju metu.

„Šalies laukia ekonominė katastrofa, o ką daro ji?

Neseniai grįžo iš atostogų Šveicarijos Alpėse ir išvažiavo į Japoniją: geria ten arbatą ir sakę. Tuo metu Europoje stringa „Brexit“ derybos, man atrodo, kad tokiu metu ji turėtų sėdėti prie derybų stalo, o ne bastytis po pasaulį“, – kalbėjo M. O’Leary.

Vis dėlto airis išlieka optimistu – jo manymu, vyriausybėje „kas nors“ tinkamai sutvarkys „Brexit“ reikalus ir bendrovė galės tęsti veiklą JK bei toliau kurti šioje šalyje darbo vietas.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.