Iki šiol nepasiektas susitarimas tarp Rusijos ir Lenkijos dėl leidimų vežti produkciją Rusijos keliais. Nors, kaip tikina Lenkijos Infrastruktūros ir statybos ministerijos atstovė Elžbieta Kisil, rusai atsiuntė laišką, kuriame rašoma, jog lenkų vežėjai netrikdomi galės palikti Rusijos teritoriją iki vasario vidurio.

Pirmadienį Varšuvoje įvyks mišrios Rusijos ir Lenkijos komisijos posėdis dėl tarptautinių pervežimų Rusijos keliais. Toks posėdis, turėjo prasidėti praėjusį ketvirtadienį, tačiau Rusijos Federacijos delegacija neatvyko.

Pasak Lenkijos, susitarimas dėl pervežimų keliais abiejų šalių teritorijose, tarptautinis susitarimas buvo pasirašytas dar 1996 metais, tačiau praėjusių metų gruodyje rusai įtraukė į jį nurodymą, kuriuo draudžiama per Rusiją vežti krovinius trečiosioms šalims.

Jis taip pat liečia užsienio įmones, teikiančias Lenkijoje produkcijos pervežimo paslaugas per Rusijos Federacijos teritoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)