„Mažieji Grįžulo Ratai“ – 17 metrų ilgio laivas, kurio vertė 20 mln. eurų (22 mln. JAV dolerių), priklausantis Aleksejui Kuzmičiovui, pagrindiniam konglomerato „Alfa“ akcininkui, konfiskuotas Viduržemio jūros Kanų kurorte kovo 16 d., naujienų agentūrai AFP trečiadienį sakė šaltinis vyriausybėje. Pirmadienį buvo konfiskuotas jo 26 metrų ilgio laivas „Didieji Grįžulo Ratai", kuris buvo aptarnaujamas netoliese esančiuose Antibuose, jo vertė – 70 mln. eurų.

59 metų A. Kuzmičiovas „palaiko tvirtus ryšius su Rusijos prezidentu“, sakoma Europos Sąjungos kovo 15 d. pareiškime, kuriame skelbiamos sankcijos V. Putinui artimiems rusams. Milijardierius, vienas didžiausių Rusijos mokesčių mokėtojų, kaltinamas suteikęs „didelį pajamų šaltinį Rusijos Federacijos vyriausybei, atsakingai už Krymo aneksiją ir Ukrainos destabilizavimą“, sakoma pareiškime.

Prancūzijos Rivjera nuo seno mėgstama Rusijos elito, kurio daugelis praturtėjo prisiekę ištikimybę V. Putinui, pradėjusiam stiprinti savo kontrolę Rusijoje nuo tada, kai 2000 m. pirmą kartą buvo išrinktas prezidentu.

Šio mėnesio pradžioje Prancūzijos valdžia konfiskavo superjachtą „Amore Vero“, priklausančią Rusijos naftos magnatui Igoriui Sečinui – 86 metrų ilgio laivą, kurio vertė, kaip pranešama, apie 120 mln. dolerių. Ispanija, Italija ir Didžioji Britanija taip pat konfiskavo Rusijos jachtas – tai dalis Europos Sąjungos pastangų spausti V. Putiną nutraukti invaziją į Ukrainą. Antradienį Gibraltaro pareigūnai pranešė sulaikę superjachtą, priklausančią Rusijos oligarchui Dmitrijui Pumpianskiui. Didžiausios Rusijos plieninių vamzdžių gamintojos TMK vadovas šį mėnesį buvo įtrauktas į Rusijos magnatų, kuriems taikomos ES ir Jungtinės Karalystės sankcijos, sąrašą, baudžiant Rusiją už vasario 24 d. pradėtą invaziją į Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją