Uosto duomenimis, incidentas paveikė 24 skrydžius. 5 atvykstančius orlaivius oro bendrovės nukreipė į Kauno oro uostą, vieną į Rygą.

Buvo atšaukti 9 skrydžiai, iš jų 4 atvykimai ir 5 išvykimai. Šiuo metu Vilniaus oro uoste skrydžiui ruošiami 9 dėl incidento negalėję kilti lėktuvai ir jų keleiviai.

Delfi primena, kad Vilniaus oro uostas trečiadienį pranešė, jog dėl lėktuvo techninio gedimo, įvykusio apie 16:20 val., užblokuotas vienas iš Vilniaus oro uosto riedėjimo takų.

„Šio skrydžio keleiviai išlaipinti ir atvežti į terminalą. Keleiviais rūpinasi antžeminio aptarnavimo bendrovė. Vyksta techninis situacijos vertinimas, ruošiamasi lėktuvo šalinimui nuo riedėjimo tako, keleivius informavo tuomet oro uostas.

Buvo planuota, kad takas bus uždarytas iki 20 val. Kiek vėliau oro uostas patikslino, kad tai paveiks iki 21 val. iš/į Vilniaus oro uosto (-ą) planuotus skrydžius.

Kaip skelbta, riedėdamas į pakilimo taką orlaivis pametė ratą.

Lėktuvo gedimas

Oro uostas pranešė, kad oro bendrovė „LOT Polish Airlines, negalėjusi tūpti Vilniaus oro uoste, nusprendė lėktuvą su keleiviais grąžinti į Varšuvos oro uostą.

Keleiviai įspėjami, kad incidentas gali paveikti artimiausius iš Vilniaus planuotus skrydžius į Briuselį, Rygą, Kopenhagą, Vieną, Tel Avivą, Londono Sičio oro uostą.

Keleiviai kviečiami sekti informaciją švieslentėse ir Vilniaus oro uosto interneto svetainėje www.vilnius-airport.lt.

„Apgailestaujame dėl patirtų nepatogumų, – rašo Vilniaus oro uostas.

Remiantis skrydžių tvarkaraščiu, šiuo metu trys lėktuvai nukreipti į kitus oro uostus: į Kauno oro uostą nukreipti „Ryanair lėktuvas, skrendantis iš Varnos, ir „Scandinavian Airlines iš Stokholmo, „Finnair“ lėktuvas iš Helsinkio grąžintas atgal į Suomijos sostinę. „LOT Polish Airlines iš Varšuvos vėluoja, o dar keturių lėktuvų tūpimo laikas buvo pavėlintas.

Lėktuvo gedimas

Išskristi vėluoja penki lėktuvai: „airBaltic lėktuvas į Rygą, „Scandinavian Airlines lėktuvas į Kopenhagą, „Austrian Airlines į Vieną, „Ryanair į Romą ir „Scandinavian Airlines į Stokholmą.

O „LOT Polish Airlines“ skrydis į Londoną ir „Wizz Air į Tel Avivą buvo atšaukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją